Ekstremne temperature okolja uničujejo akumulator

Ob nizkih temperaturah se zagonska moč akumulatorja zmanjša, motor pa potrebuje zaradi nižje viskoznosti olja še višjo zagonsko moč. Če imamo nameščen akumulator s prenizko zagonsko močjo, ali pa če je akumulator zaradi staranja že zgubil bistven del svojih sposobnosti, motor ne bo vžgal.

Tudi pri visokih temperaturah se pojavijo problemi. Če se temperatura okolja, kjer je akumulator nameščen, dvigne od 25 stopinj na 35 stopinj C, se korozija pozitivnih mrežic in samopraznjenje akumulatorja podvoji. Prav zaradi pogubnih vplivov temperature okolja na akumulator, proizvajalci avtomobilov vse pogosteje akumulatorje zaščitijo z izoliranimi pokrovi in/ali pa jih nameščajo v kabino ali prtljažnik vozila, kjer so temperature nižje kakor poleg motorja.

Poskusi nekaterih proizvajalcev, ki so AGM akumulatorje nameščali poleg motorja, so se pokazali kot neuspešni. Visoke temperature AGM akumulator uničijo v kratkem času. Zato je mesto AGM akumulatorjev v avtomobilih v kabini ali prtljažnem prostoru vozila.

Predlog: če je le mogoče, avtomobil parkirajte v garaži ali poleti v senci.