Akumulator za električni motor za čoln

(april 2017)

Akumulator za električni motor na čolnu mora biti ciklični. Torej takšne vrste, da bo zdržal globoke praznitve zaradi praznjenj, ko bo napajal elektromotor. Navaden avtomobilski akumulator je sicer cenejši, vendar bo njegova življenjska doba le kratka.

Kakšno kapaciteto naj ima akumulator za električne čolne je odvisno zlasti od dveh dejavnikov: kakšna je moč motorja in koliko časa naj bi akumulator zdržal brez polnjenja, ter od teže akumulatorja.

Kupci se navadno odločajo za akumulatorje s kapaciteto od 75Ah in 120Ah. Predlagamo naslednje akumulatorje:

- najcenejši je akumulator Yuasa 115Ah. Podrobnosti boste zvedeli s klikom na ciklični akumulator Yuasa 115Ah.

- ciklični  akumulator Ritar 75Ah , ki ima zelo dolgo življenjsko dobo

- ciklični akumulator Ritar 100Ah, Gold

Akumulator je treba zaščititi, da se ne bo popolnoma izpraznil, sicer se bo njegova življenjska doba močno skrajšala. Zato priporočamo enostavno in poceni vgradnjo Varuha akumulatorja

Če želite vsak trenutek vedeti, koliko energije vam je še ostalo v akumulatorju, vam predlagamo poceni rešitev nadzora akumulatorja na mobilnem telefonu.

Koristne so tudi hitre spojke (kleme) OJOP, ki omogočajo enostavno in hitro namestitev akumulatorja brez orodja.

Izbira ustreznega polnilca akumulatorja, je naslednja naloga uporabnika. Ker so  cene cikličnih akumulatorjev kar visoke, jih je škoda uničiti s cenenim in neustreznim polnilcem.

Zelo kvaliteten polnilec je polnilec angleškega proizvajalca Sterling Ultra, ki ga lahko uporabite tudi za polnjenje drugih akumulatorjev. Ali pa 12V 10A polnilec, ki je nižjega cenovnega ranga.

Pravilo, da je treba izpraznjen akumulator takoj po uporabi napolniti, je znano in ga je treba dosledno upoštevati. Akumulator je treba v času, ko ni v uporabi, občasno polniti, ali pa pustiti povezenega z avtomatskim polnilcem. Akumulator se namreč samo prazni in čez zimo se lahko izprazni do takšne mere, da se mu bo močno zmanjšala življenjska doba.

Tags: akumulator za električni čoln, akumulator za električni motor, polnilec Ultra, hitre kleme Ojop, varuh akumulatorja, nadzor akumulatorja na mobilnem telefonu.